sluiten Voorlopig zullen er geen artikelen geplaatst worden wegens drukte met andere werkzaamheden.
De weinig beschikbare tijd wordt besteed aan Digitale Stad Maarssen '2.0'. Een website waar iedereen mee kan helpen aan het plaatsen van nieuws. Plaats tot die tijd rustig je bedrijf of evenementen op de website - de activiteit op de website komt zeker terug!

Nieuws

Heerlijk en eerlijk in de Wereldwinkel

Do 18 januari 2007, 09:24
De maand december was de maand van het gezellig samen tafelen. Veel mensen hebben uren in de keuken doorgebracht om iets origineels, lekkers en speciaals op tafel te zetten. Maar het is nu wel even genoeg geweest met uitgebreid koken. Men wil graag iets snels en makkelijks.

Als je snel en makkelijk dan toch nog een beetje speciaal wil maken heeft de Wereldwinkel een paar lekkere kooksauzen in de aanbieding. Het gaat om de Peppersweetkooksaus, de Bobotiekooksaus en de Kaapse Kerriekooksaus. Deze drie sauzen kosten samen € 5,-. Voor deze prijs haal je Zuid-Afrika in huis!

De Peppersweetkooksaus is bereid met de originele zoet-pikante peppersweets en heeft een romige, licht pikante smaak. De Kaapse Kerriekooksaus heeft een kruidige kerriesmaak met een vleugje kokos. Van de Bobotiekooksaus kan je een heerlijke authentieke Zuid-Afikaanse ovenschotel maken.

De sauzen worden gemaakt in Zuid-Afrika bij Dining In. Deze organisatie investeert in de opleiding van de medewerkers. Dit verhoogt hun mogelijkheden in de fabriek, maar ook op de arbeidsmarkt, waar geschoold personeel schaars is. Een klein voorbeeld van een manier waarop je op een heel eenvoudige manier, door bewust boodschappen te doen, aandacht kan schenken aan anderen en bij kan dragen aan een rechtvaardiger en duurzamer wereld.

De Wereldwinkel
In Wereldwinkel Maarssen zijn alleen maar producten te koop die geproduceerd zijn met respect voor mens en milieu. Simpel gezegd betekent dit dat niet alleen de koper geniet, maar ook degene die het product gemaakt heeft. Achter ieder product, of het nu koffie is of een sieraad, zit een persoon die aan dat product (mee)gewerkt heeft.

Natuurlijk wil iedereen graag voordelig uit zijn. Maar wil je dit ook wanneer het ten koste gaat van een ander? Of wil je dit ook wanneer het ten koste gaat van een gezonde leef- en werkomgeving van de makers? Of ten koste van het milieu? Hoogstwaarschijnlijk niet.

Van alle producten die er in Wereldwinkel Maarssen te koop zijn kan met zekerheid gezegd worden dat niet alleen de koper er plezier van heeft, maar ook degenen die het gemaakt hebben. Zij krijgen er goed voor betaald en worden in staat gesteld te werken aan een toekomst voor henzelf en hun gezin.

Gerelateerde berichten

Sinterklaas in de Wereldwinkel
za 24 november 2007
Nazomeren in de Wereldwinkel
di 2 oktober 2007
Feest in de Wereldwinkel
vr 25 mei 2007
Fotowedstrijd bij Wereldwinkel
wo 18 april 2007
Vietnam in Wereldwinkel
do 15 maart 2007

Laatste nieuws

Week 47

Uitkomsten Inwonerspanel Maarssen Nieuw jongerencentrum in 2010 Geef de bibliotheek cadeau Sinterklaas in de Wereldwinkel

Week 46

Sinterklaas in Maarssen-dorp

Week 41

Geluidsscherm wederom later 1 reactie Jong en oud op pad met GPS

Week 40

Nazomeren in de Wereldwinkel Kinderboekenweek start op 3 okt

Week 39

Burenruzie om bekeuring Discussie over afvalinzameling 1 reactie Achterhaalde gegevens bij hoogspanning Brandweer ongewenst bij brand

Week 38

Eerste wijktafel op 25 september Nieuwe cursus valpreventie

Week 37

Van der Sluijs verlaat Maarssen Meer in het archief

Nieuwsbrief

Abonneren op de wekelijkse nieuwsbrief:

Laatste reacties

Geluidsscherm wederom later 1 reactie Discussie over afvalinzameling 1 reactie Gemeente onderzoekt oud papier 2 reacties Inbreker aangehouden 11 reacties Nieuwe halfpipe bij Fazantenkamp 2 reacties Geen gedwongen homohuwelijken 2 reacties

Evenementen

Meningmeter

Op vakantie deze zomer?
Ik blijf lekker thuis 33%
33%
Op vakantie in Nederland 0%
0%
Naar het buitenland 67%
67%

Er hebben 6 mensen hun stem uitgebracht.

In het forum

De toekomst
07-07 door aabbccdd
Glasvezel in Maarssen
19-06 door Robin Harmsen
Kermis wel of niet
18-04 door richard
Wat verwacht je van jou...
06-03 door Annelies
up to date
07-02 door richard
wat een bak
05-02 door richard
Digitale Stad Maarssen is een productie van Elegia Webontwikkeling.