sluiten Voorlopig zullen er geen artikelen geplaatst worden wegens drukte met andere werkzaamheden.
De weinig beschikbare tijd wordt besteed aan Digitale Stad Maarssen '2.0'. Een website waar iedereen mee kan helpen aan het plaatsen van nieuws. Plaats tot die tijd rustig je bedrijf of evenementen op de website - de activiteit op de website komt zeker terug!

Nieuws

Nazomeren in de Wereldwinkel
'De smaak van vakantie'

Di 2 oktober 2007, 11:31

De zomervakantie zit er weer op. Het weer is zeer wisselvallig: zo af en toe vecht de zon nog even voor een zomerse dag. Maar de herfstbuien gaan steeds meer de overhand nemen! Niets is fijner om dan af en toe even terug te denken aan je vakantie. In de Wereldwinkel Maarssen (Breedstraat 7) vind je vele producten die je helpen bij het wegdromen naar andere landen.

 

Wil je de vakantie weer even Ďproevení, kom dan eens neuzen tussen onze food-producten. ís Avonds op de bank met een lekker Zuid-Afrikaans wijntje je vakantiefotoís bekijken. Of een maaltijd bereiden met Aziatische of Afrikaanse kruiden en sauzen. Bak het vlees of de groente aan met een van de oliŽn uit de Wereldwinkel, of doe er eens een klein scheutje Afrikaanse saus doorheen. Op een heel simpele wijze krijg je zo een heel speciale maaltijd.

 

Kunst- en handnijverheid

Naast de verschillende food-producten zijn er in de Wereldwinkel ook een groot aantal kunstvoorwerpen en handnijverheidsartikelen te vinden. Een deel van deze producten zijn ook te vinden op de toeristische markten in het land van herkomst. Wie weet heb je zelf wel iets dergelijks als aandenken van je vakantie mee naar huis genomen. Maar er zit een duidelijk verschil tussen de producten in de Wereldwinkel en de producten die op de toeristische markt verkocht worden.

 

Voor de producten in de Wereldwinkel is bij inkoop een eerlijke prijs betaald. Deze prijs wordt samengesteld door de productiekosten en de kosten die de sociale factoren (zoals scholing, kinderopvang en arbeidsomstandigheden) met zich meebrengen. Aan de producten die op de toeristische markten verkocht worden verdienen vooral de tussenhandelaren. Zij kopen de producten zeer goedkoop in, waardoor zij hun verkoopprijs ook heel laag kunnen houden.

 

Charms: bedels met een bijzondere betekenis

Elk product dat in de Wereldwinkel te koop is vertelt zo zijn eigen verhaal. Een verhaal over de producentengroep die het product gemaakt heeft. Of een verhaal over de cultuur van waaruit het product zijn vorm heeft gekregen.

 

De Wereldwinkel heeft op dit moment een nieuwe lijn sieraden: een collectie van twaalf bedelhangers met een bijzondere betekenis. Symbolen van bewerkt zilver, edelsteen, been of andere edele materialen, handgemaakt door ambachtslieden in India, Nepal, IndonesiŽ en Mexico. Ieder symbool draagt zijn eigen verhaal met zich mee. De bedels hebben een zilveren clip, waarmee ze bevestigd kunnen worden aan de bijbehorende bedelketting, armband of speld. Zo kan je je favoriete bedels kiezen en je eigen symbolische sieraad samenstellen. En natuurlijk kan je op deze wijze ook een zeer origineel kado met een boodschap voor een ander uitzoeken!

Zoek je als consument een eerlijk en heerlijk (vakantie)cadeau, loop dan binnen bij de Wereldwinkel Maarssen, aan de Breedstraat 7. Het is weer net, of je even op vakantie bent! †††

Laatste nieuws

Week 47

Uitkomsten Inwonerspanel Maarssen Nieuw jongerencentrum in 2010 Geef de bibliotheek cadeau Sinterklaas in de Wereldwinkel

Week 46

Sinterklaas in Maarssen-dorp

Week 41

Geluidsscherm wederom later 1 reactie Jong en oud op pad met GPS

Week 40

Nazomeren in de Wereldwinkel Kinderboekenweek start op 3 okt

Week 39

Burenruzie om bekeuring Discussie over afvalinzameling 1 reactie Achterhaalde gegevens bij hoogspanning Brandweer ongewenst bij brand

Week 38

Eerste wijktafel op 25 september Nieuwe cursus valpreventie

Week 37

Van der Sluijs verlaat Maarssen Meer in het archief

Nieuwsbrief

Abonneren op de wekelijkse nieuwsbrief:

Laatste reacties

Geluidsscherm wederom later 1 reactie Discussie over afvalinzameling 1 reactie Gemeente onderzoekt oud papier 2 reacties Inbreker aangehouden 11 reacties Nieuwe halfpipe bij Fazantenkamp 2 reacties Geen gedwongen homohuwelijken 2 reacties

Evenementen

Meningmeter

Op vakantie deze zomer?
Ik blijf lekker thuis 33%
33%
Op vakantie in Nederland 0%
0%
Naar het buitenland 67%
67%

Er hebben 6 mensen hun stem uitgebracht.

In het forum

BUY paspoorten,...
02-03 door dianedrickson

15-11 door Arjan van de Geer
Aankoop kwaliteit van...
20-12 door Fabricio
De toekomst
22-08 door aabbccdd
Volksuniversiteit...
27-03 door Heleen
Te koop Apple iPhone 3G...
08-03 door princess99
Digitale Stad Maarssen is een productie van Elegia Webontwikkeling.