sluiten Voorlopig zullen er geen artikelen geplaatst worden wegens drukte met andere werkzaamheden.
De weinig beschikbare tijd wordt besteed aan Digitale Stad Maarssen '2.0'. Een website waar iedereen mee kan helpen aan het plaatsen van nieuws. Plaats tot die tijd rustig je bedrijf of evenementen op de website - de activiteit op de website komt zeker terug!

Nieuws

Discussie over afvalinzameling
PvdA organiseert discussiebijeenkomst op 2 okt

Vr 28 september 2007, 17:33 • Mark van der Sanden
headlinePvdA Maarssen organiseert dinsdag 2 oktober een discussiebijeenkomst over de afvalinzameling in de gemeente. De bijeenkomst in De Open Hof start om 20.30 uur.

Het GFT-afval in Maarssen wordt momenteel iedere week opgehaald. Volgens de PvdA zet nog geen 60% van de inwoners de groene container iedere week buiten. De bakken die wel worden buitengezet zitten voor nog geen 50% vol.

Afschaffen groene GFT-container
De gemeente overweegt om, net als andere gemeenten, de groene GFT-container af te schaffen. Keukenafval moet dan bij het restafval. Voor tuinafval worden extra 'takkendagen' ingesteld.

Papierbak
Omdat de gemeente vindt dat er te weinig oud papier wordt ingezameld (54 kilo in plaats van de 85 die de gemeente voor ogen heeft), wordt overwogen om een zogenaamde blauwe bak in te voeren.

Discussie
De discussie zal gaan over het wel of niet afschaffen van de GFT-bak, het invoeren van een eventuele blauwe bak en wat de gevolgen kunnen zijn voor scholen en verenigingen. Aanwezig zijn PvdA-raadsleden Kathalijne de Kruijf en Gerard Aaftink. Bovendien zijn aanwezig de Milieu Advies Raad, wethouders Schröder en Van Esterik en zijn er vertegenwoordigers van de PAM (grootste vrijwillige papierinzamelaar in de Maarssen).

Meer informatie over de discussiebijeenkomst is te vinden op de website van de PvdA Maarssen:
http://www.maarssen.pvda.nl/

Reacties

grrdd1945 vrijdag 5 oktober, 11:43:
Als burger doe ik al jaren aan afvalscheiding, ook zonder dat de overheid mij gaat voorschrijven waar, in welk soort vat of container in mijn eigen huis en op eigen erf ik die zaken in bewaar. Kan ik stallingskosten gaan vragen voor weer een container erbij?
Het is een kwestie van opvoeden dus. Voorts zou ik wel een willen weten waarom de papierinzameling in Maarssen achterblijft? Is er verschil in wijken. Dit alvorens een half miljoen wordt uitgegeven. Bovendien is de vraag heb ik nou, als de groen container door een politieke pennestreek verdwijnt, jaren voor niets het groen afval gescheiden? Inderdaad zijn de groene containers niet altijd vol. En zouden de groene ipv 1 maal per week, eenmaal per 14 dagen geleegd kunnen worden. De grijze kunnen dan eenmaal per week geleegd worden. De bewoners met tuinen kunnen dan dan toch nog hun tuinafval kwijt. Een takkenophaal dienst biedt te weinig soulaas en dat wordt een rommeltje met veel zwerfafval. Het wordt er niet beter maar duurder door.

Naar ik uit Maarssense wandelgangen heb gehoord, schijnt de hele discussie in de raad overbodig te zijn. Het college heeft al een contract met AVR afgesloten. Overigens zonder Europese aanbestedingsregels.

Uit AD kwam het volgende verhaal; dus toch al besloten
Tijdens een discussie-avond deze week over de invoering van de blauwe kliko werd vanuit de inwoners zeer kritisch gereageerd. Ze hebben geen plek voor een derde container of ze zijn bang dat ze een volle bak door het gewicht niet meer van z’n plek krijgen.

Maatschappelijke organisaties denken niet genoeg vrijwilligers enthousiast te krijgen om achter de ’vuilniswagen’ te gaan lopen. ,,Jongeren die vrijwillige scoutingleider zijn, kan ik moeilijk verplichten om in hun vrije tijd oud papier op te gaan halen. Maar met de opbrengst van dat papier kunnen we de leden wel een korting van 35 euro per jaar op hun contributie geven,’’ zegt Aad Stolvoort van scouting Marsua.

Maar volgens verantwoordelijk wethouder Schröder is de meeste kou inmiddels uit de lucht. ,,Als je het hele plan goed uitlegt, ontstaat er vanzelf meer begrip. Bij scouting mogen ze gewoon op dezelfde manier doorgaan met het inzamelen van oud papier. Voor de verenigingen is de kliko alleen maar gunstig want als er meer wordt opgehaald houden ze er meer aan over. En vergeet niet: het is beter voor het milieu.’’

Schröder is niet bang dat een groot aantal inwoners de bak weer bij de gemeente in zal leveren. ,,Ervaring leert dat 85 procent de bak uiteindelijk gaat gebruiken.’’

Schröder gaat voorbij dat Maarssen ook al niet voldoet aan gemiddelde inzamelpercentage papier. Hoe dat komt wordt niet vermeld.
Misschien veel papiergebruik voor kattenbakken?

Laatste nieuws

Week 47

Uitkomsten Inwonerspanel Maarssen Nieuw jongerencentrum in 2010 Geef de bibliotheek cadeau Sinterklaas in de Wereldwinkel

Week 46

Sinterklaas in Maarssen-dorp

Week 41

Geluidsscherm wederom later 1 reactie Jong en oud op pad met GPS

Week 40

Nazomeren in de Wereldwinkel Kinderboekenweek start op 3 okt

Week 39

Burenruzie om bekeuring Discussie over afvalinzameling 1 reactie Achterhaalde gegevens bij hoogspanning Brandweer ongewenst bij brand

Week 38

Eerste wijktafel op 25 september Nieuwe cursus valpreventie

Week 37

Van der Sluijs verlaat Maarssen Meer in het archief

Nieuwsbrief

Abonneren op de wekelijkse nieuwsbrief:

Laatste reacties

Geluidsscherm wederom later 1 reactie Discussie over afvalinzameling 1 reactie Gemeente onderzoekt oud papier 2 reacties Inbreker aangehouden 11 reacties Nieuwe halfpipe bij Fazantenkamp 2 reacties Geen gedwongen homohuwelijken 2 reacties

Evenementen

Meningmeter

Op vakantie deze zomer?
Ik blijf lekker thuis 33%
33%
Op vakantie in Nederland 0%
0%
Naar het buitenland 67%
67%

Er hebben 6 mensen hun stem uitgebracht.

In het forum

BUY paspoorten,...
02-03 door dianedrickson

15-11 door Arjan van de Geer
Aankoop kwaliteit van...
20-12 door Fabricio
De toekomst
22-08 door aabbccdd
Volksuniversiteit...
27-03 door Heleen
Te koop Apple iPhone 3G...
08-03 door princess99
Digitale Stad Maarssen is een productie van Elegia Webontwikkeling.