sluiten Voorlopig zullen er geen artikelen geplaatst worden wegens drukte met andere werkzaamheden.
De weinig beschikbare tijd wordt besteed aan Digitale Stad Maarssen '2.0'. Een website waar iedereen mee kan helpen aan het plaatsen van nieuws. Plaats tot die tijd rustig je bedrijf of evenementen op de website - de activiteit op de website komt zeker terug!

Nieuws

Uitkomsten Inwonerspanel Maarssen
"Tevredenheid gestegen, maar nog een weg te gaan"

Za 24 november 2007, 09:21

678 Maarssenaren hebben in oktober via de tweede peiling van het Inwonerspanel hun mening gegeven over het gemeentebestuur, de gemeentelijke informatiepagina, het zwembad Bisonsport en trouwlocaties in Maarssen. De uitkomsten gebruikt de gemeente bij het uitwerken van beleid.

 

De volledige uitkomsten van het onderzoek zijn te vinden op de website van de gemeente.

 

Vertrouwen in gemeentebestuur: de uitkomsten

 • Het gemeentebestuur van Maarssen wordt door het Inwonerspanel beoordeeld met gemiddeld een 6. Dat is iets hoger dan het cijfer dat inwoners in 2005 gaven.
 • Er is iets meer waardering voor de wijze waarop het gemeentebestuur inwoners bij de beleidsvorming betrekt en rekening houdt met wensen van burgers dan in 2005.
 • De toegankelijkheid van raadsleden en het college van B&W; is volgens de panelleden iets gedaald ten opzicht van 2005.
 • Drie op de vijf panelleden hebben behoefte aan meer betrokkenheid, vooral via onderzoek, internet en inspraakavonden.

Wethouder Communicatie Erik van Esterik: "We hebben ons ten doel gesteld dat het rapportcijfer voor het bestuur omhoog moet van een 5,7 van twee jaar geleden naar een 7 aan het einde van deze collegeperiode. Deze peiling geeft aan dat er nog een weg te gaan is. Een zes is een voldoende en daar ben ik - voor nu - tevreden mee."

 

Zwembad Bisonsport: de uitkomsten

 • Ongeveer een op de drie panelleden komt wel eens in zwembad Bisonsport.
 • Inwoners van Maarssen komen verder vooral in het Kikkerfort in Breukelen.
 • De meeste zwemmers die zowel Bisonsport als andere baden bezoeken, vinden de andere baden aantrekkelijker.
 • De nabijheid van Bisonsport is een belangrijke reden dit zwembad te bezoeken.
 • Panelleden die de andere zwembaden in de regio aantrekkelijker vinden, zijn van mening dat deze baden veiliger, schoner en moderner zijn.

 

Wethouder Sportzaken Jaap Verkroost: "Een op de drie panelleden zwemt in Bisonsport. Ons bad heeft stevige concurrentie van het Kikkerfort. Een oud bad als Bisonsport kan die slag met een modern Ďbuurbad' eigenlijk niet aan, dat blijkt wel uit de resultaten."

 

Trouwlocaties: de uitkomsten

 • Maarssen heeft volgens veel panelleden drie prima trouwlocaties: Goudestein, Slot Zuylen en het gemeentekantoor.
 • IdeeŽn voor mogelijke andere trouwlocaties zijn onder meer Huize Bolenstein, een boot op de Vecht en de Westhill kapel.

 

Gemeentelijke informatiepagina ĎTrots op Maarssen': de uitkomsten

 • Bijna de helft van de panelleden leest de gemeentelijke informatiepagina wekelijks.
 • Meer dan de helft van de lezers beoordeelt de leesbaarheid van de pagina als goed. Ook over de vormgeving en het taalgebruik is men overwegend positief.
 • Men leest vooral het hoofdartikel en de korte nieuwsberichten. Iets meer dan helft van de lezers bekijkt de foto's met onderschrift.
 • Negen van de tien panelleden kent de officiŽle bekendmakingen van de gemeente. De helft daarvan leest de bekendmakingen wekelijks.
 • Het panel is minder tevreden over de vormgeving van de bekendmakingen: drie op de tien panelleden vindt de lettergrootte en de leesbaarheid matig tot slecht.

Marga Buiter, afdeling Communicatie: "Sinds begin 2007 maken we de gemeentepagina op een andere manier. De officiŽle bekendmakingen en het gemeentelijke nieuws staan niet meer samen op een blad. Zo hebben we meer ruimte om het beleid en de uitvoering toe te lichten. Op de gemeentepagina staat nu een verwijzing naar de bekendmakingen. De VAR plaatst de bekendmakingen op een plekje dat nog over is in hun krant. Zo kan de gemeente de kosten voor de bekendmakingen laag houden. Het is daardoor soms even zoeken. Gelukkig geven de uitkomsten aan dat inwoners de bekendmakingen prima kunnen vinden."

 

Vervolg

In februari 2008 volgt de derde enquÍte via het inwonerspanel. "Dan hopen we dat het panel weer verder doorgroeit," aldus wethouder Van Esterik.

 

Bron: Gemeente Maarssen

Laatste nieuws

Week 47

Uitkomsten Inwonerspanel Maarssen Nieuw jongerencentrum in 2010 Geef de bibliotheek cadeau Sinterklaas in de Wereldwinkel

Week 46

Sinterklaas in Maarssen-dorp

Week 41

Geluidsscherm wederom later 1 reactie Jong en oud op pad met GPS

Week 40

Nazomeren in de Wereldwinkel Kinderboekenweek start op 3 okt

Week 39

Burenruzie om bekeuring Discussie over afvalinzameling 1 reactie Achterhaalde gegevens bij hoogspanning Brandweer ongewenst bij brand

Week 38

Eerste wijktafel op 25 september Nieuwe cursus valpreventie

Week 37

Van der Sluijs verlaat Maarssen Meer in het archief

Nieuwsbrief

Abonneren op de wekelijkse nieuwsbrief:

Laatste reacties

Geluidsscherm wederom later 1 reactie Discussie over afvalinzameling 1 reactie Gemeente onderzoekt oud papier 2 reacties Inbreker aangehouden 11 reacties Nieuwe halfpipe bij Fazantenkamp 2 reacties Geen gedwongen homohuwelijken 2 reacties

Evenementen

Meningmeter

Op vakantie deze zomer?
Ik blijf lekker thuis 33%
33%
Op vakantie in Nederland 0%
0%
Naar het buitenland 67%
67%

Er hebben 6 mensen hun stem uitgebracht.

In het forum

Aankoop kwaliteit van...
20-12 door Fabricio
De toekomst
22-08 door aabbccdd
Volksuniversiteit...
27-03 door Heleen
Te koop Apple iPhone 3G...
08-03 door princess99
Afsluiting weg naar vleuten...
22-01 door johbo
Kermis wel of niet
30-04 door richard
Digitale Stad Maarssen is een productie van Elegia Webontwikkeling.