sluiten Voorlopig zullen er geen artikelen geplaatst worden wegens drukte met andere werkzaamheden.
De weinig beschikbare tijd wordt besteed aan Digitale Stad Maarssen '2.0'. Een website waar iedereen mee kan helpen aan het plaatsen van nieuws. Plaats tot die tijd rustig je bedrijf of evenementen op de website - de activiteit op de website komt zeker terug!

Nieuws

Eerste wijktafel op 25 september

Do 20 september 2007, 17:07

De gemeente gaat vanaf september voor alle wijken op zoek naar positieve punten en knelpunten die in 2008 moeten worden aangepakt, de zogenaamde wijkscan. Tijdens speciale bijeenkomsten, 'wijktafels', worden deze punten besproken.

 

De eerste wijktafel wordt op 25 september georganiseerd in Kamelenspoor. Wijkcommissie, bewoners, politie, woningbouwcorporatie Portaal, ondernemers en gemeente praten tijdens de wijktafel over mogelijke negatieve invloeden op de leefbaarheid en veiligheid in de wijk.

 

Wethouder Erik van Esterik: "Na de verkiezingen hebben we afgesproken dat we wijkgericht gaan werken. De wijktafel is een van de manieren waarop we dat doen. Met de informatie uit de wijktafels maken we een wijkjaarplan. Daarin staat welke knelpunten we oplossen en wie waarvoor verantwoordelijk is. We gaan dus heldere afspraken maken. En –dat is ook nieuw – er staat ook duidelijk in beschreven welke knelpunten de gemeente niet kan oplossen. Bijvoorbeeld omdat dan een ander deel van de bewoners weer een knelpunt ervaart. Je kunt helaas niet iedereen blij maken."

 

De eerste wijkscans vinden plaats in september en oktober van 2007. Daarna worden de wijkscans ieder jaar in het voorjaar georganiseerd. Zo wordt aangesloten op de financiële cycli van de betrokken partijen en kunnen de benodigde middelen worden gereserveerd. Met de invoering van de wijkscans en wijktafels is de vroegere wijkschouw vervallen.

 

Meer weten over wijkgericht werken? Ga naar www.maarssen.nl, klik op 'inwoners' en daarna op 'wijkbeheer'.

Laatste nieuws

Week 47

Uitkomsten Inwonerspanel Maarssen Nieuw jongerencentrum in 2010 Geef de bibliotheek cadeau Sinterklaas in de Wereldwinkel

Week 46

Sinterklaas in Maarssen-dorp

Week 41

Geluidsscherm wederom later 1 reactie Jong en oud op pad met GPS

Week 40

Nazomeren in de Wereldwinkel Kinderboekenweek start op 3 okt

Week 39

Burenruzie om bekeuring Discussie over afvalinzameling 1 reactie Achterhaalde gegevens bij hoogspanning Brandweer ongewenst bij brand

Week 38

Eerste wijktafel op 25 september Nieuwe cursus valpreventie

Week 37

Van der Sluijs verlaat Maarssen Meer in het archief

Nieuwsbrief

Abonneren op de wekelijkse nieuwsbrief:

Laatste reacties

Geluidsscherm wederom later 1 reactie Discussie over afvalinzameling 1 reactie Gemeente onderzoekt oud papier 2 reacties Inbreker aangehouden 11 reacties Nieuwe halfpipe bij Fazantenkamp 2 reacties Geen gedwongen homohuwelijken 2 reacties

Evenementen

Meningmeter

Op vakantie deze zomer?
Ik blijf lekker thuis 33%
33%
Op vakantie in Nederland 0%
0%
Naar het buitenland 67%
67%

Er hebben 6 mensen hun stem uitgebracht.

In het forum

BUY paspoorten,...
21-02 door dianedrickson
Koop echte geregistreerde...
15-09 door pelejunior
kupiti vozačku...
29-07 door barbara key
Rijbewijs, id kaart, Ielts...
29-07 door johnwilfred
Belasting
25-06 door richard
Verkrijgen van paspoort,...
13-12 door giovannipiero90
Digitale Stad Maarssen is een productie van Elegia Webontwikkeling.