sluiten Voorlopig zullen er geen artikelen geplaatst worden wegens drukte met andere werkzaamheden.
De weinig beschikbare tijd wordt besteed aan Digitale Stad Maarssen '2.0'. Een website waar iedereen mee kan helpen aan het plaatsen van nieuws. Plaats tot die tijd rustig je bedrijf of evenementen op de website - de activiteit op de website komt zeker terug!

Nieuws

Inbreker aangehouden

Ma 8 januari 2007, 13:03
De politie heeft donderdagavond om 19.05 uur in een woning op de Klokjeslaan een 18-jarige inwoner van Maarssen aangehouden voor het plegen van een woninginbraak.

 

Bij de woning was eerder die week een inbraakpoging geweest en het vermoeden bestond dat de verdachte zou terugkomen. Dit bleek te kloppen want de verdachte kon nu op heterdaad betrapt worden toen hij de woning binnenkwam.

 

De verdachte probeerde nog te vluchten en verzette zich tegen de aanhouding. Hij werd geboeid en ingesloten op het politiebureau. De politie zet het onderzoek voort.

 

Bron: Politie Utrecht 


Reacties

Wim donderdag 11 januari, 13:46:
Zou deze etterbak te maken hebben met de vele inbraken en pogingen tot inbraak in Maarssen aan deze kant van de plesmanlaan?

Het zou wel leuk zijn als de politie ons daar op de hoogte van zou brengen.
Als je met je gordijnen open tv kijkt komt er binnen de kortste keren een controleteam van allochtoontjes langs om te kijken of je een mooie lcdtv of plasmatv hebt staan.
De politie zie je echter nooit langskomen.
Ja, pas als het demontageteam van de alloctoontjes is langsgeweest om je spullen weg te halen......
Ton woensdag 17 januari, 18:12:
Er schijnt ergens bij de Europalaan in Maarssen pas geleden ook ingebroken te zijn, het trieste is dat er niks tegen gedaan wordt.
De dader(s) worden opgepakt en gelijk dezelfde dag weer vrijgelaten.
Bij ons in de buurt is er vorig jaar een auto opgeblazen, het bleek een wraakactie te zijn omdat deze jongens daarvoor hadden ingebroken in een huis en zij werden op heterdaad betrapt door de bewoner(s) van het huis, een mislukte inbraakpoging dus.
Als wraak hebben zij de auto van deze mensen opgeblazen.
Vreemd genoeg is dit verhaal in de doofpot gestopt, ik heb er nergens iets over gelezen.

** bewerkt door het beheer **
donderdag 18 januari, 09:46:
Dit verhaal ken ik.
Het vervelende van deze inbrekersterreur is dat je helemaal nergens leest over pogingen tot inbraak en geslaagde inbraken. Alleen dit verhaaltje van een inbreker die wel gepakt is.
Bij ons in de straat is de afgelopen paar maanden in 10 huizen ingebroken, dit is een score van 1 op 3.
Nu nog steeds word er regelmatig bij huizen waar een lcd- of plasmascherm zichtbaar is midden in de nacht aangebeld om te kijken of de mensen thuis zijn. (2 huizen bij mij vandaan).
Er wordt dus wel meer in de doofpot gestopt.

Ik ben trouwens wel benieuwd wat er door "het beheer" bewerkt is.
Ton donderdag 18 januari, 19:42:
Ik had er iets bij gezet over allochtonen, dat zij de daders zijn.
Schijnbaar mag je geen feiten op deze site plaatsen.
Het beheer (website) vrijdag 19 januari, 17:09:
Er werd nogal generaliserend gesproken. En nu doe je het weer: dat 'zij' de daders zijn. Ik schrijf toch ook niet dat 'de blanke Nederlanders' weer een scooter gejat hebben? Het doet er niet toe waar de ouders of grootouders van de daders vandaan kwamen.

Ik heb gewoon drie zinnen verwijderd. En zie: je reactie blijft prima overeind, zonder generaliserend of beledigend tegen een hele bevolkingsgroep te zijn. Mooi toch?
Ton zaterdag 20 januari, 15:46:
Je hebt het bericht inderdaad goed duidelijk gehouden.
En dat je niet schrijft dat blanke Nederlanders weer een scooter hebben gejat is zeer logisch omdat zij dat weinig of niet doen.
Maar even voor alle duidelijkheid..... mijn bericht is niet beledigend bedoeld, het is gewoon zo dat ''zij'' meestal de daders zijn.
Ik begrijp nu ook wel waarom je mijn bericht hebt veranderd, je bent namelijk een Groenlinkser, zoals ik al op de weblog van Liesbeth Tetteroo heb geschreven, en linkse mensen nemen het altijd op voor niet Nederlanders.
Het lijkt wel of jullie de feiten niet onder ogen willen zien.
Ik vind het wel erg jammer want op die manier ben je gewoon niet neutraal en mag niemand hier negatieve berichten over allochtonen publiceren.
En mocht het een keer gebeuren dat er een blanke iets steelt of ergens heeft ingebroken zou dat ook gewoon vermeld moeten worden, maar dan moet je ook zo flink zijn om zoiets te publiceren als het om een niet-Nederlander gaat.
Mensen willen gewoon duidelijkheid en weten wie de dader of daders zijn.

Graag een serieuze reactie hierop van een neutraal iemand.
Mark van der Sanden zondag 21 januari, 00:01:
Punt 1. Ik ben geen 'GroenLinkser'. Liesbeth had toevallig een mening over een onderwerp - de mening die ook GroenLinks heeft - waar ik geheel achter sta. Mijn politieke voorkeur staat buiten deze website - de website heeft al eerder berichten gepubliceerd van de VVD, Christenunie-SGP en PvdA. Als ik op een andere website reageer, doe ik dat op persoonlijke titel en heeft dat niets te maken met deze website.

Punt 2. Ik heb je reactie niet gewijzigd omdat ik een GroenLinkser ben. Ik heb je reactie gewijzigd omdat deze onnodig beledigend en generaliserend geschreven was.

Punt 3. Je hebt het over niet-Nederlanders. Alleen mensen zonder Nederlands paspoort zijn niet-Nederlanders.

Punt 4. Er zullen geen reacties meer worden aangepast. Als reacties onnodig beledigend of discriminerend zijn dan worden ze voortaan verwijderd. Daarover wordt niet meer in discussie gegaan.

Punt 5. Als je graag wilt schrijven over wat allochtonen allemaal verkeerd doen in onze maatschappij, dan open je je eigen website.
Ton zondag 21 januari, 00:07:
Iemand met een lichtgetinte of donkere huidskleur is GEEN Nederlander!!

Mij zie je hier niet meer.

Voor Volk en Vaderland.
maandag 12 februari, 01:12:
Ik betreur de gang van zaken rond de feitelijke discussie. Er is kennelijk een probleem rond bepaalde tv's en de daarop volgende reeks inbraken. Als wij nu elkaar gaan uitsluiten schiet het niet op. Ik constateer als wijkcommissielid elders dat de wijk agenten
langs komen als in een draaideur. Kortom wij
de gemeente geeft geld uit voor politie toezicht
dat er niet is. Ik zou graag willen horen hoever
de overheid politie nu is met de onderzoek van dit soort gevallen. Als het nu verder stil is, weet ik met welk soort maatregelen ik have en goed moet beschermen.
joris donderdag 10 mei, 19:41:
Je kan wel zien dat het beheer pvda stemmers zijn,altijd het beleid van pappen en nathouden,de waarheid mag in dit land niet eens meer gezegd worden.
Maarten vrijdag 24 augustus, 15:34:
Mark van Sanden, ik word misselijk van zo'n politiek correct figuur. Ga donderdagavond eens naar de stad en kijk eens om je heen.

Laatste nieuws

Week 47

Uitkomsten Inwonerspanel Maarssen Nieuw jongerencentrum in 2010 Geef de bibliotheek cadeau Sinterklaas in de Wereldwinkel

Week 46

Sinterklaas in Maarssen-dorp

Week 41

Geluidsscherm wederom later 1 reactie Jong en oud op pad met GPS

Week 40

Nazomeren in de Wereldwinkel Kinderboekenweek start op 3 okt

Week 39

Burenruzie om bekeuring Discussie over afvalinzameling 1 reactie Achterhaalde gegevens bij hoogspanning Brandweer ongewenst bij brand

Week 38

Eerste wijktafel op 25 september Nieuwe cursus valpreventie

Week 37

Van der Sluijs verlaat Maarssen Meer in het archief

Nieuwsbrief

Abonneren op de wekelijkse nieuwsbrief:

Laatste reacties

Geluidsscherm wederom later 1 reactie Discussie over afvalinzameling 1 reactie Gemeente onderzoekt oud papier 2 reacties Inbreker aangehouden 11 reacties Nieuwe halfpipe bij Fazantenkamp 2 reacties Geen gedwongen homohuwelijken 2 reacties

Evenementen

Meningmeter

Op vakantie deze zomer?
Ik blijf lekker thuis 33%
33%
Op vakantie in Nederland 0%
0%
Naar het buitenland 67%
67%

Er hebben 6 mensen hun stem uitgebracht.

In het forum

Aankoop kwaliteit van...
20-12 door Fabricio
De toekomst
22-08 door aabbccdd
Volksuniversiteit...
27-03 door Heleen
Te koop Apple iPhone 3G...
08-03 door princess99
Afsluiting weg naar vleuten...
22-01 door johbo
Kermis wel of niet
30-04 door richard
Digitale Stad Maarssen is een productie van Elegia Webontwikkeling.