sluiten Voorlopig zullen er geen artikelen geplaatst worden wegens drukte met andere werkzaamheden.
De weinig beschikbare tijd wordt besteed aan Digitale Stad Maarssen '2.0'. Een website waar iedereen mee kan helpen aan het plaatsen van nieuws. Plaats tot die tijd rustig je bedrijf of evenementen op de website - de activiteit op de website komt zeker terug!

Nieuws

Gemeente onderzoekt oud papier
Drie alternatieven voor de inzameling van oud papier

Wo 29 augustus 2007, 11:23 • Mark van der Sanden
Om het inzamelen van afval milieuvriendelijker en goedkoper te maken, wil het college een aantal oplossingen bestuderen. De meest voor de hand liggende oplossing is het aanpakken van de inzameling van oud papier.

De gemeente overweegt drie mogelijkheden: het invoeren van een oud-papierbak, het omruilen van de GFT-bak voor een oud-papierbak en het plaatsen van extra papiercontainers. Uitgangspunt daarbij is dat scholen, instellingen, kerken en verenigingen hun inkomsten houden of vergroten.

Bij het invoeren van een oud-papierbak wordt deze geleegd door de organisaties die nu al oud papier inzamelen. Op deze manier worden deze organisaties niet benadeeld, en mogelijk zelfs geholpen. Bij het omruilen van de GFT-bak, moet het GFT-afval voortaan bij het restafval en worden er extra dagen ingesteld voor het ophalen van tuinafval.

De gemeente benadrukt dat er nog geen besluit genomen is, en dat het de bedoeling is dat de kosten van de afvalverwerking niet zullen stijgen. De verwachting is zelfs dat deze kosten zullen dalen.

De gemeente heeft een hele pagina gewijd aan de alternatieven voor de inzameling van oud papier.

Reacties

grrdd1945 vrijdag 31 augustus, 16:21:
Ik mis in de opstelling van de Gemeente een grondig onderzoek en analyse naar de oorzaken van het achterblijven van de oudpapieropbrengst inde Gemeente Maarssen.
Is er verschil tussen de wijken. Dit alvorens met extra bakken te smijten. Bovendien heb je jaren het groenafval gescheiden en dan hoeft
het ineens niet meer. Voor de tuinbezitters wordt het vele lastiger . De groene container werd in voorjaar t/m najaar veel geruikt. En elke week op gehaald. De grijze zal dan nu elek week moeten worden geleegd. Anders wordt het stinkzooi.
Mark van der Sanden vrijdag 14 september, 22:02:
Het is maar net wie je aan het woord laat. Ik heb ook zo vaak gehoord 'waarom wordt die grijze container maar 1 keer in de 2 weken geleegd en de groene iedere week, terwijl mijn grijze container altijd veel voller zit?'.

Er staat ook in het artikel: dan worden er extra dagen ingesteld voor het ophalen van tuinafval. En ja, dat zou ik ook onhandig, maar aanvaardbaar vinden als dan de grijze container vaker gelegd wordt. Ik ben heel eerlijk: de groene container gebruiken wij eigenlijk ook voornamelijk voor tuinafval.

Laatste nieuws

Week 47

Uitkomsten Inwonerspanel Maarssen Nieuw jongerencentrum in 2010 Geef de bibliotheek cadeau Sinterklaas in de Wereldwinkel

Week 46

Sinterklaas in Maarssen-dorp

Week 41

Geluidsscherm wederom later 1 reactie Jong en oud op pad met GPS

Week 40

Nazomeren in de Wereldwinkel Kinderboekenweek start op 3 okt

Week 39

Burenruzie om bekeuring Discussie over afvalinzameling 1 reactie Achterhaalde gegevens bij hoogspanning Brandweer ongewenst bij brand

Week 38

Eerste wijktafel op 25 september Nieuwe cursus valpreventie

Week 37

Van der Sluijs verlaat Maarssen Meer in het archief

Nieuwsbrief

Abonneren op de wekelijkse nieuwsbrief:

Laatste reacties

Geluidsscherm wederom later 1 reactie Discussie over afvalinzameling 1 reactie Gemeente onderzoekt oud papier 2 reacties Inbreker aangehouden 11 reacties Nieuwe halfpipe bij Fazantenkamp 2 reacties Geen gedwongen homohuwelijken 2 reacties

Evenementen

Meningmeter

Op vakantie deze zomer?
Ik blijf lekker thuis 33%
33%
Op vakantie in Nederland 0%
0%
Naar het buitenland 67%
67%

Er hebben 6 mensen hun stem uitgebracht.

In het forum

BUY paspoorten,...
02-03 door dianedrickson

15-11 door Arjan van de Geer
Aankoop kwaliteit van...
20-12 door Fabricio
De toekomst
22-08 door aabbccdd
Volksuniversiteit...
27-03 door Heleen
Te koop Apple iPhone 3G...
08-03 door princess99
Digitale Stad Maarssen is een productie van Elegia Webontwikkeling.