sluiten Voorlopig zullen er geen artikelen geplaatst worden wegens drukte met andere werkzaamheden.
De weinig beschikbare tijd wordt besteed aan Digitale Stad Maarssen '2.0'. Een website waar iedereen mee kan helpen aan het plaatsen van nieuws. Plaats tot die tijd rustig je bedrijf of evenementen op de website - de activiteit op de website komt zeker terug!

Nieuws

Open Monumentendag op 6 sep

Do 30 augustus 2007, 13:47 • Mark van der Sanden

De Open Monumentendag 2007 staat onder de titel Moderne Monumenten in het teken van de twintigste eeuw. Het Comité Open Monumentendag Maarssen heeft op zaterdag 6 september in onze gemeente weer een aantrekkelijk programma samengesteld.

Vanaf 10.00 uur begint het proNatuurlijk kunnen bezoekers een kijkje nemen in enkele monumentale panden in onze gemeente. De buitenkant ziet er vaak mooi uit, maar als je nieuwsgierig bent naar hoe zo’n monument er van binnen uitziet, dan krijg je op Open Monumentendag volop gelegenheid een kijkje te nemen in het interieur.

 

Exclusieve openstellingen
Een viertal monumenten opent dit jaar haar deuren voor een beperkt aantal bezoekers. Kaartjes zijn op 8 september verkrijgbaar bij het centrale informatiepunt bij gemeentehuis Goudestein, Diependaalsedijk 19 in Maarssen-dorp.

Lekker op pad in Maarssen
Voor de actievelingen zijn er leuke wandel- en fietsroutes gemaakt die langs de verschillende opengestelde monumenten voeren. Voor mensen die het liever wat rustiger aan doen, zijn er mooie rondritten met antieke auto’s! De routes zijn verkrijgbaar bij het centrale informatiepunt. De rondritten vertrekken vanuit park Goudestein.

Activiteiten voor jong en oud
Gemeentehuis Goudestein zal het centrale punt zijn op Open Monumentendag in Maarssen. Er worden allerlei activiteiten voor kinderen georganiseerd, zoals een kleurwedstrijd, schminken en verschillende spellen. Ook zijn er presentaties, bijvoorbeeld van een steenhouwer en de Historische Kring Maarssen. Diverse kramen vormen een gezellige informatiemarkt.

Muziek
Bij de muziekschool in de Gaslaan en de West Hill kapel wordt publiek getrakteerd op verschillende muzikale optredens. Maar je kunt niet alleen naar muziek luisteren. Je kunt het ook zelf maken! Bij de RK kerk in de Breedstraat wordt een workshop Djembe (Afrikaanse percussie) gegeven.

Bronzen Troffel
Aan het einde van de dag wordt de Bronzen Troffel uitgereikt. Dit is een prijs die wordt uitgereikt aan een Maarssens monument dat het afgelopen jaar met veel zorg en liefde is gerestaureerd. Inwoners van Maarssen bepalen wie de Troffel moet krijgen. Ze kunnen hun stem uitbrengen op www.maarssen.nl en kiezen uit zes monumenten. Op dit moment zijn er ruim 800 stemmen uitgebracht.

Feestelijke afsluiting
Om 16.45 uur wordt in park Goudestein de Maarssense Monumentendag feestelijk afgesloten. Dit gebeurt onder andere met een muzikaal optreden van Clachan.
Daarnaast worden bij de afsluiting een tweetal prijswinnaars bekend gemaakt. De winnaar van de kleurwedstrijd voor kinderen. Maar ook de winnaar van de Bronzen Troffel.

Al met al een uitgebreid en veelzijdig programma. Noteer het in uw agenda: Open Monumentendag op zaterdag 8 september.


Meer informatie

Op de website van de gemeente Maarssen is meer informatie te vinden over het programma.

Laatste nieuws

Deze week

Uitkomsten Inwonerspanel Maarssen Nieuw jongerencentrum in 2010 Geef de bibliotheek cadeau Sinterklaas in de Wereldwinkel

Vorige week

Sinterklaas in Maarssen-dorp

Week 41

Geluidsscherm wederom later 1 reactie Jong en oud op pad met GPS

Week 40

Nazomeren in de Wereldwinkel Kinderboekenweek start op 3 okt

Week 39

Burenruzie om bekeuring Discussie over afvalinzameling 1 reactie Achterhaalde gegevens bij hoogspanning Brandweer ongewenst bij brand

Week 38

Eerste wijktafel op 25 september Nieuwe cursus valpreventie

Week 37

Van der Sluijs verlaat Maarssen Meer in het archief

Nieuwsbrief

Abonneren op de wekelijkse nieuwsbrief:

Laatste reacties

Geluidsscherm wederom later 1 reactie Discussie over afvalinzameling 1 reactie Gemeente onderzoekt oud papier 2 reacties Inbreker aangehouden 11 reacties Nieuwe halfpipe bij Fazantenkamp 2 reacties Geen gedwongen homohuwelijken 2 reacties

Evenementen

Kerstconcert door Gemengd Koor MASK
zondag 14 december

Meningmeter

Op vakantie deze zomer?
Ik blijf lekker thuis 33%
33%
Op vakantie in Nederland 0%
0%
Naar het buitenland 67%
67%

Er hebben 6 mensen hun stem uitgebracht.

In het forum

NOKIA N96 16Gb...
14-11 door phones
Te Koop, apple iphone 16gb...
21-07 door borokini
De toekomst
07-07 door aabbccdd
Glasvezel in Maarssen
19-06 door Robin Harmsen
Kermis wel of niet
18-04 door richard
Wat verwacht je van jou...
06-03 door Annelies
Digitale Stad Maarssen is een productie van Elegia Webontwikkeling.