sluiten Voorlopig zullen er geen artikelen geplaatst worden wegens drukte met andere werkzaamheden.
De weinig beschikbare tijd wordt besteed aan Digitale Stad Maarssen '2.0'. Een website waar iedereen mee kan helpen aan het plaatsen van nieuws. Plaats tot die tijd rustig je bedrijf of evenementen op de website - de activiteit op de website komt zeker terug!

Nieuws

Uitslag regionale voorleeswedstrijd
Max Mennink uit Maarssen eindigt op 3e plaats

Di 20 maart 2007, 11:21 • Mark van der Sanden

Tijdens de Regionale voorleeswedstrijd in het cultureel centrum de Boei in Vinkeveen, afgelopen woensdagmiddag 14 maart, kon men een speld horen vallen. Dertien kandidaten streden voor de 1e plaats om door te mogen gaan naar de provinciale voorleesronde.


De meer dan 100 aanwezige fans probeerden hun favorieten aan te moedigen door yells en spandoeken. Na het juryberaad kwam daar dan het verlossende woord van Wethouder mevrouw Lambregts van de Ronde Venen, wie de voorleeskampioen was geworden: op de 1e plaats Lisanne Kruiswijk uit Breukelen van de basisschool De Schepershoek. Zij gaat door naar de provinciale voorleesronde.

 

voorleesronde
Alle deelnemers (links) en winnares Lisanne Kruiswijk op de voorleesstoel


Lisanne heeft uit handen van mw Lambregts daarnaast nog een officiële voorleeskampioen-oorkonde ingelijst gekregen en een boekenbon en een ingeblikt snoepcadeau. De jury vond dat Lisanne een prettige voorleesstem heeft, met verschillende intonaties erin en dat het publiek op het juiste moment reageerde binnen haar tekst.


Op de 2e plaats (maar het was een close finish met Lisanne) Gaëlla van Walraven uit Wilnis van de basisschool Prinses Beatrixschool en op de 3e plaats Max Mennink van de Daltonschool uit Maarssen. De laatste twee hebben een mooie Nationale voorleesdraagtas gekregen. Alle andere deelnemers ontvingen uit handen van de wethouder Lambregts een boekenbon, een oorkonde en een pen.

 

De wethouder noemde ze geen verliezers maar allemaal mensen die op de vierde plaats terecht zijn gekomen en dat ze genoten had van elke deelnemer. Tot slot bedankte ze de prima organisatie van de Regionale voorleesronde, die in handen was van de Regionale Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen.

 

Bron: Bibliotheek AVV

Laatste nieuws

Deze week

Uitkomsten Inwonerspanel Maarssen Nieuw jongerencentrum in 2010 Geef de bibliotheek cadeau Sinterklaas in de Wereldwinkel

Vorige week

Sinterklaas in Maarssen-dorp

Week 41

Geluidsscherm wederom later 1 reactie Jong en oud op pad met GPS

Week 40

Nazomeren in de Wereldwinkel Kinderboekenweek start op 3 okt

Week 39

Burenruzie om bekeuring Discussie over afvalinzameling 1 reactie Achterhaalde gegevens bij hoogspanning Brandweer ongewenst bij brand

Week 38

Eerste wijktafel op 25 september Nieuwe cursus valpreventie

Week 37

Van der Sluijs verlaat Maarssen Meer in het archief

Nieuwsbrief

Abonneren op de wekelijkse nieuwsbrief:

Laatste reacties

Geluidsscherm wederom later 1 reactie Discussie over afvalinzameling 1 reactie Gemeente onderzoekt oud papier 2 reacties Inbreker aangehouden 11 reacties Nieuwe halfpipe bij Fazantenkamp 2 reacties Geen gedwongen homohuwelijken 2 reacties

Evenementen

Kerstconcert door Gemengd Koor MASK
zondag 14 december

Meningmeter

Op vakantie deze zomer?
Ik blijf lekker thuis 33%
33%
Op vakantie in Nederland 0%
0%
Naar het buitenland 67%
67%

Er hebben 6 mensen hun stem uitgebracht.

In het forum

NOKIA N96 16Gb...
14-11 door phones
Te Koop, apple iphone 16gb...
21-07 door borokini
De toekomst
07-07 door aabbccdd
Glasvezel in Maarssen
19-06 door Robin Harmsen
Kermis wel of niet
18-04 door richard
Wat verwacht je van jou...
06-03 door Annelies
Digitale Stad Maarssen is een productie van Elegia Webontwikkeling.