sluiten Voorlopig zullen er geen artikelen geplaatst worden wegens drukte met andere werkzaamheden.
De weinig beschikbare tijd wordt besteed aan Digitale Stad Maarssen '2.0'. Een website waar iedereen mee kan helpen aan het plaatsen van nieuws. Plaats tot die tijd rustig je bedrijf of evenementen op de website - de activiteit op de website komt zeker terug!

Nieuws

College bekijkt film Al Gore
Economisch College toont interesse voor milieu

Zo 11 maart 2007, 21:31

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft afgelopen vrijdag, 9 maart, samen met de leerlingen van het Economisch College naar de film ‘An Inconvenient Truth' gekeken. De vertoning van de film vond plaats in het gebouw van het Economisch College in Pauwenkamp.

 

De film van en met Al Gore gaat over de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering. De leerlingen van het Economisch college en het college van B&W; hebben een gedeelde interesse voor het klimaat, het milieu en energiebesparing.

 

Zo werd in de vorige collegeperiode al eens een weddenschap tussen het college en de scholieren aangegaan over energiebesparing. Deze weddenschap werd gewonnen door de scholieren, want zij bespaarden meer dan acht procent energie binnen twee maanden. Daarmee won het Economisch college een viertal zonnepanelen voor de school.

 

Om de interesse in het milieu levend te houden, en omdat de scholieren er een lesproject over hebben, gaat het college de film samen met hen bekijken.

 

Raadsleden ook naar de film
Alle raads- en commissieleden van de gemeente Maarssen (en die van de zeven andere gemeenten van de regio noordwest Utrecht) zijn door de Milieudienst Noord-West Utrecht uitgenodigd om samen de film ‘An Inconvenient Truth' te bekijken. Deze vertoning vindt eind maart plaats.

 

Bron: Gemeente Maarssen

Laatste nieuws

Deze week

Uitkomsten Inwonerspanel Maarssen Nieuw jongerencentrum in 2010 Geef de bibliotheek cadeau Sinterklaas in de Wereldwinkel

Vorige week

Sinterklaas in Maarssen-dorp

Week 41

Geluidsscherm wederom later 1 reactie Jong en oud op pad met GPS

Week 40

Nazomeren in de Wereldwinkel Kinderboekenweek start op 3 okt

Week 39

Burenruzie om bekeuring Discussie over afvalinzameling 1 reactie Achterhaalde gegevens bij hoogspanning Brandweer ongewenst bij brand

Week 38

Eerste wijktafel op 25 september Nieuwe cursus valpreventie

Week 37

Van der Sluijs verlaat Maarssen Meer in het archief

Nieuwsbrief

Abonneren op de wekelijkse nieuwsbrief:

Laatste reacties

Geluidsscherm wederom later 1 reactie Discussie over afvalinzameling 1 reactie Gemeente onderzoekt oud papier 2 reacties Inbreker aangehouden 11 reacties Nieuwe halfpipe bij Fazantenkamp 2 reacties Geen gedwongen homohuwelijken 2 reacties

Evenementen

Kerstconcert door Gemengd Koor MASK
zondag 14 december

Meningmeter

Op vakantie deze zomer?
Ik blijf lekker thuis 33%
33%
Op vakantie in Nederland 0%
0%
Naar het buitenland 67%
67%

Er hebben 6 mensen hun stem uitgebracht.

In het forum

NOKIA N96 16Gb...
14-11 door phones
Te Koop, apple iphone 16gb...
21-07 door borokini
De toekomst
07-07 door aabbccdd
Glasvezel in Maarssen
19-06 door Robin Harmsen
Kermis wel of niet
18-04 door richard
Wat verwacht je van jou...
06-03 door Annelies
Digitale Stad Maarssen is een productie van Elegia Webontwikkeling.