sluiten Voorlopig zullen er geen artikelen geplaatst worden wegens drukte met andere werkzaamheden.
De weinig beschikbare tijd wordt besteed aan Digitale Stad Maarssen '2.0'. Een website waar iedereen mee kan helpen aan het plaatsen van nieuws. Plaats tot die tijd rustig je bedrijf of evenementen op de website - de activiteit op de website komt zeker terug!

Nieuws

B&W stelt verruiming kwijtschelding voor
Minima mogen voortaan 2.268 euro sparen

Ma 29 januari 2007, 14:19 • Mark van der Sanden

Het Maarssens college wil dat vanaf dit jaar het spaartegoed verruimen waarmee mensen nog in aanmerking kunnen komen voor kwijtschelding van gemeentebelastingen. Mensen met een spaartegoed tot 2.268 euro zullen nog in aanmerking komen voor kwijtschelding van onder andere afvalstoffenheffing, rioolrecht en hondenbelasting.

Voorheen volgde de gemeente de strakke landelijke criteria. Zo kwam iemand niet in aanmerking voor kwijtschelding als men een eigen auto had (ongeacht de waarde daarvan), een schuld afbetaalde van meer dan 136 euro of een klein spaartegoed had.

"Het oude kwijtscheldingsbeleid blijkt strijdig met het beleid van de Maarssense Sociale Dienst. Die stimuleert bijstandsgerechtigden juist om te sparen voor grote uitgaven zoals een wasmachine, tv of koelkast. Met de nieuwe criteria, hebben we dat opgelost", vertelt wethouder Minimabeleid en Sociale Zaken Paul Schröder.

Schröder vervolgt: "Als het aan het college ligt, komen straks meer Maarssenaren in aanmerking voor kwijtschelding. Zoals bijstandsgerechtigden, AOW-ers met een klein pensioen en mensen met een WIA-uitkering op bijstandsniveau. In tegenstelling tot voorheen wordt vanaf 2007 namelijk voor iedereen een spaartegoed van 2.268 euro toegestaan. Ik ben daar blij mee, want de verruiming van het kwijtscheldingsbeleid is een van de afspraken uit het raadsprogramma 2006-2010."

Door de verruiming van de criteria kunnen meer inwoners in aanmerking komen voor een kwijtschelding. De extra kosten die dat met zich meebrengt voor de gemeente, wil het college dekken uit het geld van de begrotingspost 'verruiming minimabeleid'.

Het voorstel wordt nog voorgelegd aan de commissie Sociale Zaken en aan de gemeenteraad. Dat gebeurt op 6 februari en op 26 februari 2007.

 

Bron: Gemeente Maarssen 

Laatste nieuws

Deze week

Uitkomsten Inwonerspanel Maarssen Nieuw jongerencentrum in 2010 Geef de bibliotheek cadeau Sinterklaas in de Wereldwinkel

Vorige week

Sinterklaas in Maarssen-dorp

Week 41

Geluidsscherm wederom later 1 reactie Jong en oud op pad met GPS

Week 40

Nazomeren in de Wereldwinkel Kinderboekenweek start op 3 okt

Week 39

Burenruzie om bekeuring Discussie over afvalinzameling 1 reactie Achterhaalde gegevens bij hoogspanning Brandweer ongewenst bij brand

Week 38

Eerste wijktafel op 25 september Nieuwe cursus valpreventie

Week 37

Van der Sluijs verlaat Maarssen Meer in het archief

Nieuwsbrief

Abonneren op de wekelijkse nieuwsbrief:

Laatste reacties

Geluidsscherm wederom later 1 reactie Discussie over afvalinzameling 1 reactie Gemeente onderzoekt oud papier 2 reacties Inbreker aangehouden 11 reacties Nieuwe halfpipe bij Fazantenkamp 2 reacties Geen gedwongen homohuwelijken 2 reacties

Evenementen

Kerstconcert door Gemengd Koor MASK
zondag 14 december

Meningmeter

Op vakantie deze zomer?
Ik blijf lekker thuis 33%
33%
Op vakantie in Nederland 0%
0%
Naar het buitenland 67%
67%

Er hebben 6 mensen hun stem uitgebracht.

In het forum

NOKIA N96 16Gb...
14-11 door phones
Te Koop, apple iphone 16gb...
21-07 door borokini
De toekomst
07-07 door aabbccdd
Glasvezel in Maarssen
19-06 door Robin Harmsen
Kermis wel of niet
18-04 door richard
Wat verwacht je van jou...
06-03 door Annelies
Digitale Stad Maarssen is een productie van Elegia Webontwikkeling.