Columns

9 dagen Europees Leerlingenparlement
Jasper van Leeuwen schrijft over Slovenië

Wo 17 januari 2007, 16:13 • Jasper van Leeuwen

Jasper van Leeuwen is een 16-jarige vwo-5-leerling van het Niftarlake College die voor het Europees leerlingenparlement alle mogelijke voorrondes al had gewonnen. Hij is met een aantal andere winnende leerlingen uit Nederland uitgezonden naar de Europese versie. Hij heeft hier zelf een verslag van geschreven.

 


Negen dagen in gastgezinnen in Slovenië. Dat klonk wel spannend toen ik te horen kreeg dat ik door was op het nationaal, en dat was het eigenlijk ook wel.

 

Zaterdag 25 november ontmoette ik de zes andere Nederlanders om 5.00 's ochtends op schiphol. Al snel merkte ik dat iedereen gelukkig behoorlijk zenuwachtig was. De zaterdag bestond uit reizen en wachten. Om 22.30 kwam ik dan eindelijk in "mijn" gastgezin aan. Alleen hun zoon sprak een beetje Engels. De beide ouders spraken alleen Sloveens en Russisch. Dat kon nog een leuk weekje hints worden!

 

Zondag was de teamspiritbuildingday en de sfeer in onze commissie zat er gelijk goed in. Mede ook omdat er geen winnaar aangewezen zou worden en dat maakte de sfeer niet zo competitief. We deden wat rare spelletjes, maar gezellig was het zeker. We namen ook onze planning nog even door en het werd duidelijk dat het bizar korte nachtjes zouden gaan worden (01.00 - 05.00).

 

Maandagochtend werd ik in het gastgezin op Sloveense thee getrakteerd. Hoewel thee, het was roze en ontzettend zoet, lauwe kauwgomsap zeg maar. De "vergaderingen" konden nu echt gaan beginnen. De maandag en dinsdag vlogen vergaderend voorbij. Het Engels was, tot mijn eigen verassing, totaal geen probleem.

 

Woensdag vergaderde we met de andere Nederlanders en donderdag namen we afscheid van onze gastgezinnen en gingen naar het volgende gastgezin in Ljubljana, de hoofdstad. 's Avonds aten we bij de Nederlandse ambassade in Slovenië. Een zeven gangen menu, in spiegelbeeld geserveerd door twee butlers! Eindelijk echt lekker eten overigens!

 

Vrijdag en zaterdag waren de plenaire vergaderingen en ook dat ging erg goed! Zaterdag-avond hadden we nog een afscheidsfeest, en zondag gingen we weer terug met het vliegtuig naar Amsterdam.

 

Terugkijkend kan ik, ondanks de buitengewoon aparte gerechten en eetgewoontes van Slovenen, terugkijken op negen zeer leerzame en erg gezellige dagen! Deze ervaring vergeet ik echt nooit meer!

 

Jasper van Leeuwen

Columns

Waarom CU/SGP niet meevergaderde Heksenjacht op de weigerambtenaar 3 reacties Hoogspanning: erop of eronder? 3 reacties Schildersbuurt: renovatie of slopen? 2 reacties 9 dagen Europees Leerlingenparlement Een coffeeshop in Maarssen? Neen! Nieuwe dienstregeling NS is zo slecht nog niet Stemmachines af te luisteren. Nou en? 1 reactie

Nieuwsbrief

Abonneren op de wekelijkse nieuwsbrief:

Nieuws

Uitkomsten Inwonerspanel Maarssen Nieuw jongerencentrum in 2010 Geef de bibliotheek cadeau Sinterklaas in de Wereldwinkel Sinterklaas in Maarssen-dorp Geluidsscherm wederom later 1 reactie Jong en oud op pad met GPS Nazomeren in de Wereldwinkel Kinderboekenweek start op 3 okt Burenruzie om bekeuring

Evenementen

Kerstconcert door Gemengd Koor MASK
zondag 14 december

Meningmeter

Op vakantie deze zomer?
Ik blijf lekker thuis 33%
33%
Op vakantie in Nederland 0%
0%
Naar het buitenland 67%
67%

Er hebben 6 mensen hun stem uitgebracht.

In het forum

NOKIA N96 16Gb...
14-11 door phones
Te Koop, apple iphone 16gb...
21-07 door borokini
De toekomst
07-07 door aabbccdd
Glasvezel in Maarssen
19-06 door Robin Harmsen
Kermis wel of niet
18-04 door richard
Wat verwacht je van jou...
06-03 door Annelies
Digitale Stad Maarssen is een productie van Elegia Webontwikkeling.