Columns

Nieuwe dienstregeling NS is zo slecht nog niet

Ma 11 december 2006, 14:59 • Mark van der Sanden

Het is allemaal wat. De kranten en websites staan er vol mee: De nieuwe dienstregeling van de NS. Niet voor iedereen is die nieuwe dienstregeling een verbetering. Zeker in Maarssen hebben de mensen die tegen de nieuwe dienstregeling waren zich flink laten horen.

Maar wat is nu precies het probleem in Maarssen? De sprinter, zo noemen we tegenwoordig de stoptrein, rijdt nog maar één keer per uur rechtstreeks naar Amsterdam Centraal. Eén keer per uur stopt er nog een sprinter waarmee men met één overstap op Breukelen NS Amsterdam Centraal kan bereiken.

Kenmerkend voor dit soort protesten is dat je de tevreden mensen niet hoort. Wat is er namelijk verbeterd in Maarssen?

1. Reizigers naar oostelijk Utrecht hoeven voortaan niet meer over te stappen: waar de sprinter vroeger eindigde op Utrecht Centraal, rijdt deze nu door naar Driebergen-Zeist, Veenendaal en Rhenen.

2. De voordelen voor de reizigers richting Amsterdam: Amsterdam RAI en Amsterdam Zuid-WTC zijn voortaan eenmaal per uur zonder overstap bereikbaar. Deze stations waren vroeger alleen te bereiken via een overstap op Duivendrecht.

Telt u even mee? 1 groep nadeel, 2 groepen voordeel. Los van de vraag of die ene groep groter is dan die twee groepen bij elkaar, denk ik dat het een goede zaak is dat deze 2 groepen ook eens een voordeeltje hebben.

Mijn conclusie: zo slecht is die nieuwe dienstregeling nog niet! Tenminste, als ik mijn eigen situatie niet meetel: ik reis voortaan eenmaal per week in 15 minuten extra naar Rotterdam doordat ik een aansluiting mis.


Tip: nu de reisplanner van NS zo slecht bereikbaar is, is het downloaden van de vertrekstaten soms een goed alternatief (pdf-formaat).

Columns

Waarom CU/SGP niet meevergaderde Heksenjacht op de weigerambtenaar 3 reacties Hoogspanning: erop of eronder? 3 reacties Schildersbuurt: renovatie of slopen? 2 reacties 9 dagen Europees Leerlingenparlement Een coffeeshop in Maarssen? Neen! Nieuwe dienstregeling NS is zo slecht nog niet Stemmachines af te luisteren. Nou en? 1 reactie

Nieuwsbrief

Abonneren op de wekelijkse nieuwsbrief:

Nieuws

Uitkomsten Inwonerspanel Maarssen Nieuw jongerencentrum in 2010 Geef de bibliotheek cadeau Sinterklaas in de Wereldwinkel Sinterklaas in Maarssen-dorp Geluidsscherm wederom later 1 reactie Jong en oud op pad met GPS Nazomeren in de Wereldwinkel Kinderboekenweek start op 3 okt Burenruzie om bekeuring

Evenementen

Kerstconcert door Gemengd Koor MASK
zondag 14 december

Meningmeter

Op vakantie deze zomer?
Ik blijf lekker thuis 33%
33%
Op vakantie in Nederland 0%
0%
Naar het buitenland 67%
67%

Er hebben 6 mensen hun stem uitgebracht.

In het forum

NOKIA N96 16Gb...
14-11 door phones
Te Koop, apple iphone 16gb...
21-07 door borokini
De toekomst
07-07 door aabbccdd
Glasvezel in Maarssen
19-06 door Robin Harmsen
Kermis wel of niet
18-04 door richard
Wat verwacht je van jou...
06-03 door Annelies
Digitale Stad Maarssen is een productie van Elegia Webontwikkeling.